Historien bag Det Evige Minde

Det Evige Minde er stiftet af Lasse Schou Larsen, Kenneth Peetz-Schou og Jeff Hyldgaard.

Drivkraften bag Det Evige Minde er et ønske om at gøre en forskel for mennesker i en tid, hvor sorg, savn og gode minder kæmper om pladsen i hjertet. Med hver sin baggrund i den digitale verden satte trioen i 2021 kursen mod at skabe en virtuel platform som værdifuld støtte for mennesker i den svære tid efter et tab.

Resultatet er Det Evige Minde, hvor alle kan oprette en gratis mindeplads og dele både sorg og glæde ved minderne.

Lasse Schou Larsen: En idé skabt af sorg

Lasse Schou Larsen, f. 1980, kommer fra Herlev og bor i Randers med sin hustru, deres tre døtre og en golden retriever. Han har arbejdet i den digitale branche siden 2005.

Som 24-årig mistede Lasse sin mor. I årene efter var han ofte udenlands i forbindelse med sit arbejde, og så var der langt til familiens fotoalbums og lange snakke med familie og venner om sorgen, savnet og de gode minder. Med tiden opstod idéen til at skabe en digital mindeplads, hvor man kan samle sine minder i ord og billeder – både for sig selv, for andre pårørende og for generationerne, der følger.

”Med en mindeplads har jeg fået mit eget ønske opfyldt om at have et sted, hvor minderne om min mor er samlet. Det betyder meget for mig, at jeg kan vise mine børn, hvem deres farmor var. Det glæder mig også hver eneste gang, der bliver delt nye minder om min mor på siden – på en måde lærer jeg hende hele tiden bedre at kende”, siger Lasse Schou Larsen.

Kenneth Peetz-Schou: Sorg og savn er universelt

Kenneth Peetz-Schou, f. 1980, kommer fra Herlev og bor med sin søn i Farum. Kenneth har en kandidatgrad i økonomisk markedsføring og har arbejdet med it-virksomheder, software og online markedsføring i løbet af sin karriere.

Kenneth Peetz-Schou og Lasse Schou Larsen har kendt hinanden siden folkeskolen, og Kenneth har fulgt med på sidelinjen – både da Lasse mistede sin mor, og da han begyndte at pusle med idéen om Det Evige Minde.

”Uanset hvem du er, og hvor du kommer fra, vil du opleve sorg og savn, når du mister én, du har kær. På den måde samles vi om noget universelt efter et tab. Det Evige Minde er et sted, hvor man er sammen om sin sorg og sit savn – det er let tilgængeligt, og du har det altid lige ved hånden. Og det bliver ekstra værdifuldt, når man ikke kun beholder sine minder i hjertet, men deler dem med andre i form af billeder og fortællinger om det, der gjorde livet værd at leve,” siger Kenneth Peetz-Schou.

Jeff Hyldgaard: Ønsket om at skabe værdi for andre mennesker

Jeff Hyldgaard, f. 1987, kommer fra den jyske hede og bor i Randers med sin hustru og deres tre børn. Jeff er uddannet multimediedesigner og har arbejdet som full-stack webudvikler siden 2010. Jeff Hyldgaard og Lasse Schou Larsens veje krydsede, da de begge arbejdede på et reklamebureau i Randers.

”Jeg er en del af ’Det evige Minde’, fordi jeg gerne vil bruge mine evner på at skabe noget værdifuldt for andre mennesker. I min egen familie har processen med at opbygge en mindeplads sat mange tanker og samtaler i gang", siger Jeff Hyldgaard og tilføjer:

”Jeg håber, at platformen kommer til at skabe fællesskab og samhørighed blandt de efterladte, så man på denne måde kan være sammen om både sorgen over tabet og glæden ved at mindes de gode ting. Hvis vi gør en forskel for bare ét menneske i sorg, så har det været en succes.”

Kenneth, Jeff og Lasse
Fra venstre Kenneth Peetz-Schou, Jeff Hyldgaard og Lasse Schou Larsen